درباره برنامه های ضد بدافزار معمولاً تصورات غلطی رایج است و ما در این نوشته سعی داریم تعدادی از آنها را برای شما برشماریم. مثلاً اینکه نرم افزارهای آنتی ویروس قادر به شناسایی تهدیدهای پیشرفته نیستند یا اینکه شرکت های سازنده آنتی ویروس ها خود بدافزارها را ایجاد می کنند تا محصولات خود را به فروش برسانند. در ادامه ما این باورهای رایج را برای شما تشریح می کنیم.

بدافزارها فقط روی ویندوز اثر دارند

اگرچه در حال حاضر اکثر بدافزارها مخصوص ویندوز طراحی شده اند اما این به معنی ایمن بودن دیگر سیستم های عامل نیست. بیشتر نویسندگان بدافزارها وقت زیادی را صرف نوشتن کدهای خود برای نفوذ به کاربران ویندوز می کنند چراکه به دلیل کثرت استفاده کنندگان سیستم عامل ویندوز، شانس آنها برای رسیدن به هدفشان بیشتر خواهد بود. همچنین در مورد سیستم عامل اندروید باید گفت با توجه به رشد سریع آن در چند سال گذشته شاهد گسترش روزافزون بدافزارهای اندرویدی خواهیم بود. در آینده حتی شاهد این خواهیم بود که حملات نویسندگان بدافزارها بسیار پیچیده تر و  به صورت ترکیبی همزمان برای هدف گرفتن سیستم های عامل اندروید و ویندوز خواهد بود.

نرم افزارهای آنتی ویروس، شما را دربرابر تهدیدهای پیشرفته محافظت نمی کنند

عبارت تهدیدهای پیشرفته به خودی خود باعث ایجاد دلهره در دل کاربران می گردد اما باید گفت در دنیای واقعی تفاوت زیادی بین بدافزارهایی که طی ۱۰ سال گذشته تولید شده است وجود ندارد. در حال حاضر نویسندگان بدافزارها کاملاً خلاقانه و سریع شیوه های حمله خود را تغییر می دهند و هدف اصلی آنها از این جرایم زیر زمینی درآمدهای مالی است. تهدیدهای پیشرفته نیز عموماً برای مورد هدف قرار دادن شرکتهای بزرگ، دولتها و یا حتی تشکیلات سیاسی طراحی شده اند.

از این رو سازندگان نرم افزارهای آنتی ویروس از روش های تشخیصی مانند دیتابیس های قوی، فن آوری های هوشمند و تکنیک های رفتاری تهدیدهای ناشناس و جدید را شناسایی می کنند. البته مواردی نیز وجود خواهد داشت که قابل شناسایی نخواهد بود. شرکتهایی که در ارتباط با شناسایی تخصصی تهدیدهای پیشرفته فعالیت می کنند درآمدهای هنگفتی دارند اما هیچگاه حاضر نمی شوند نرم افزارهای خود را در اختیار شرکتهای ثالث جهت تست قرار دهند.به هر صورت برای بسیاری از کاربران که مرتب سیستم نرم افزاری و سخت افزاری خود را بروزرسانی می کنند عقل سلیم حکم می کند تا به نرم افزارهای آنتی ویروس مشهور اعتماد کنند.

نرم افزارهای آنتی ویروس رایگان همه جانبه از شما محافظت می کنند

بعضی از نرم افزارهای آنتی ویروس رایگان مثل ویندوز دیفندر (Windows Defender) تنها حفاظتی ابتدایی را برای کاربران خود فراهم می آورند. بعضی از این نرم افزارهای رایگان درجه حفاظت کمی دارند، بعضی سرعت اسکن پایین و یا پشتیبانی فنی ضعیفی دارند.

در حالت معمول حفاظت از وب برای آنتی ویروس های رایگان مفهومی ندارد. ویژگی امنیتی حفاظت از وب موجب می شود امکان دسترسی کاربر به لینک های آلوده و سایتهای کلاهبرداری بلاک شود. همیشه به یاد داشته باشید که مجرمان اینترنتی تنها به دنبال دسترسی به اطلاعات شخصی و مالی شما هستند تا پول شما را بدزدند. اگر بدافزاری بر روی سیستم شما باشد، مجرمان اینترنتی به راحتی به اطلاعات مالی شما دسترسی خواهند داشت بنابراین لازم است که شما فایروال شخصی قدرتمندی داشته باشید. البته بعضی از نرم افزارهای آنتی ویروس رایگان فایروال نیز دارند بنابراین به شدت توصیه می شود حداقل زمانیکه در حال انجام عملیات مالی هستید آن را فعال کنید. در چنین شرایطی استفاده از آنتی ویروس های رایگان و غیر رایگان چالشی برای کاربر خواهد شد. کاربر می تواند از طریق مجله های کامپیوتری معتبر مانند PC Magazine ، Cnet، AV-Test، AV Comparatives ،Virus Bulletin انتخاب های خود را محدود و به گزینه نهایی نزدیک شود.

منبع: سایت رسمی بیت دیفندر